Odsekao ženi prste jer je upisala fakultet

Muškarac iz Bangladeša uhapšen je i mogao bi da dobije kaznu doživotnog zatvora jer je svojoj supruzi odsekao pet prstiju zbog toga što je upisala fakultet.



Hava Akter (21) ispričala je policiji kako joj je muž Rafikul Islam (30) rekao da želi da joj da poklone iznenađenja, ali ju je umesto toga osakatio.
- Stavio mi je povez preko očiju i vezao ruke.Stavio mi je lepljivu traku preko usta i rekao da će mi dati poklone. Umesto toga, odsekao mi je prste, kaže nesrećna devojka, i dodaje da je jedan njen rođak potom bacio prste u kantu za đubre, da lekari ne bi mogli da ih prišiju.
Hava je ispričala da je fakultet upisala bez muževljeve dozvole, što je njega razbesnelo. Islam je inače bio na privremenom radu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a ženu je upozorio da mora da razgovara sa njom kad se vrati u Bangladeš. Zapretio joj je da će doživeti ’ozbiljne posledice’ ako ne prestane sa studijama.
- Bio je besan i ljubomoran, jer on ima samo osnovnu školu a ona je upisala fakultet kako bi stekla visoko obrazovanje, rekao je Mohamed Saludin, šef bangladeške policije, i dodao da je Islam odmah po hapšenju priznao šta je uradio. Oglasile su se razne grupe za ljudska prava, koje traže da Islam dobije kaznu doživotnog zatvora zbog toga što je unakazio ženu.
Hrabra devojka rekla je da sada uči da piše levom rukom, i da je sada odlučna u nameri da završi fakultet koji je upisala.



No Response to "Odsekao ženi prste jer je upisala fakultet"

Leave a Reply

 
powered by Blogger | For Blogservices